http://agate-bg.com/
Козметика Как да изберете удължител за маникюр

Как да изберете удължител за маникюр

книга за Маникюр и Педикюр
Удължител за маникюр – какво е важно да знаем!

Повечето удължители покриват целия нокът. За целта ще ви се наложи да отстраните по-голямата му част преди поставянето му върху естествения нокът.  Причината е, че по-голямата повърхност е склонна да образува въздушни джобове. Новото поколение удължители са с по-малка контактна повърхност, затова ги наричат експрес удължители. Те нямат прагче, затова можете да ги поставяте върху която и да е част от нокътя. Освен това те изискват по-малко изпиляване, което прави използването им по-лесно. Подгответе удължителя преди нанасянето, като следвате инструкциите на производителя, защото техниката може да варира значително при всяка търговска марка.

учебно ръководство за Маникюр и Педикюр

1. Изберете размера на удължителите, за да съвпадне връхчето на нокътя с прагчето от вътрешната страна на удължителя. Проверете дали страните му съответстват на тези на естествения нокът. В противен случай е възможно повдигане или счупване на удължителя, което ще увреди нокътната плочка.

2. Винаги подготвяйте удължителите предварително, придавайки им необходимата форма, съответстваща на формата на естествения нокът; не може да направите промяна, след като го залепите.

3. Когато поставяте удължител с пълна контактна повърхност, бъдете внимателни да не се образуват въздушни мехури под него, които освен че са видими, създават благоприятна среда за развитието на гъбички и бактерии.

4. Пълната контактна повърхност изисква внимателно притискане, за да се избегне получаването на видима сянка. Тя няма да бъде толкова ясна при по-малка контактна повърхност – удължителите не трябва да покриват повече от 30 % от естествения нокът.

5. За да се намали контактната повърхност, изрежете с помощта на ножици или клещи форма на буквата V или изпилете под правилния ъгъл, за да се получи извит край, което дава допълнителна защита и поддържа стените на връхчето на естествения нокът.

6. С минимална контактна повърхност е по-лесно да се постави удължителят под правилен ъгъл, в резултат на  което нокътят ще изглежда по-естествен и ще има по-малка вероятност нокътят да бъде увреден.

… следва

Статията е откъс от книгата „МАНИКЮР & ПЕДИКЮР. Търговските тайни на професионалистите“ 2016 г., която може да поръчате: ТУК

автор: Лий Тосели

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Книга – Маникюр & Педикюр

МАНИКЮР & ПЕДИКЮР – Търговските тайни на професионалиститеМАНИКЮР & ПЕДИКЮР – Търговските тайни на професионалистите

МАНИКЮР & ПЕДИКЮР – Търговските тайни на професионалистите   С помощта на тази незаменима книга – Маникюр & Педикюр – Търговските тайни на професионалистите, ще получите изчерпателна информация и съвети, съчетани с прекрасни и