http://agate-bg.com/
Козметика 8 практични съвета за перфектен маникюр

8 практични съвета за перфектен маникюр

8 практични съвета за перфектен маникюр и педикюр

Идеалният момент да избутате кожичките на ноктите си е след къпане, когато топлата вода е омекотила кожата ви. Направете го с помощта на кърпа.

Кутикулата (кожички) защитава нокътния корен от бактерии. Вместо да изрязвате кожичките, внимателно ги избутвайте с дървена клечка или шпатула с гумен накрайник. Бързо растящата кутикула може да се контролира с омекотител за кожички или течност за премахване на кожички.

Не дърпайте и не късайте стърчащите кожички. Отрежете подаващото се връхче с нокторезачка или малка ножица. По възможност не я докосвайте.

Поддържайте ноктите на ръцете и краката си с практична дължина. Никога не ги изрязвайте докрай. Намалявайте ги до необходимата
дължина с помощта на пила, но само когато ноктите ви са сухи и без крем.

Изпиляването по права линия може да повреди върха на пръста ви. Пилата трябва да се държи под ъгъл 45° под връхчето на нокътя.

Ноктите се чупят и разделят, когато са сухи. Опитайте се да използвате крем или овлажнител за кутикули след всяко измиване на ръцете.

Правете си маникюр на всеки 7 – 14 дена, нанасяйки лак за нокти при необходимост.

Ексфолирайте ръцете си редовно, за да премахнете мъртвите кожни клетки, и си слагайте крем за ръце след всяко измиване – поставете тубичка с крем близо до мивката.

Статията е част от книгата Маникюр & Педикюр. Научи още интересни и полезни съвети от професионалистите, за да бъде твоя маникюр и педикюр идеален – поръчай си оригиналната 🔝 книга Маникюр & Педикюр.

Related Post

книга – Маникюр и Педикюр.

Как да направите декоративен акрилен маникюрКак да направите декоративен акрилен маникюр

Декоративен акрилен маникюр Декоративни/ят акрилен маникюр завладя въображението на модния свят с невероятното си разнообразие и динамизъм. Изобилието от цветните акрилни прахове дава възможност за безкраен брой съчетания на цветовете. Този вид маникюр е

Книга – Декоративен Маникюр

Как да направите декоративен маникюрКак да направите декоративен маникюр

Как да направите декоративен маникюр  Подготовка за декоративен маникюр 🙂 Преди да започнете декорирането на ноктите, уверете се, че всичките необходими материали са ви подръка. За да направите пефектния декоративен маникюр, убедете

Декоративен Маникюр. ИК АХАТ

Декоративен маникюр – Колекция проектиДекоративен маникюр – Колекция проекти

Декоративен маникюр – Колекция проекти От примерните проекти в книгата  Декоративен маникюр – Колекция проекти на Хелена Бигс ще научите как да използвате инструментите и да комбинирате различните цветове и техники, за