http://agate-bg.com/
Децата и книгите,Любопитно Защо е необходимо да четем ежедневно

Защо е необходимо да четем ежедневно

Защо ежедневното четене на книги е най-ценният и най-обогатяващият ви личен приоритет

Консумацията на думи е изключително полезна за хората.

26 процента от възрастните хора в САЩ не са прочели дори и малка част от някаква книга през последната година. Това е тъжната реалност, като се има предвид, че изследователите са установили, че потребяването на писмено съдържание – консумацията на писмена реч, е изключително полезно за човека. Ето какво показват проучванията:

Четенето на фантастика/фентъзи помага да сте по-отговорни и по-широко скроени за нови неща.

Това е факт! Всъщност едни и същи мозъчни центрове се активират, когато изпитвате нещо в реалния живот и когато се вмъквате в главите на героите. И си предствяте, че сте на тяхно място. Изследователите са установили, че тази практика – да виждаме света от гледна точка на другите, помага твърде много на хората. Така те стават по-съпричастни и разбират по-добре различните начини на мислене.

Четенето предпазва от когнитивно* влошаване.

Подобно на повечето неща в живота, максимата използвайте го или ще го загубите важи за вашите способности за мислене, поне ако се доверим на данните от Victoria Longitudinal Study – дългосрочно изследване за застаряването при хората. При анализиране на извадката от 250 души на средна и по-висока възраст, които са били подложени на проучване, три пъти в течение на шест години, изследователите установили, че интелектуално ангажиращите дейности имат силата на буфер срещу когнитивния спад. Това е така, защото четенето е упражнение за мозъка ви!

Четенето на хартия е по-добро за вашата памет, в сравнение с електронните книги.

Maia Szalavitz, авторка на текстове със здравна тематика, събира информация от няколко реномирани източника, които считат, че нещата може да е по-трудно да се запомнят, когато са представени по електронен път, в сравнение с тези, които са написани на хартия. Когато държите книга в ръцете си, вие правите несъзнателни асоциации с това, къде са думите на хартията – отгоре или отдолу, наляво или надясно в страницата, както и колко напред в книгата сте, според това, колко страници са вдясно или вляво. Тези ориентири помагат на хората да запомнят.

Четенето е навик, присъщ на успешните хора.

Десетки хора с високи постижения споделиха с мен своите ежедневни навици за успех и четенето е безспорна обща тема при всички. Искате ли няколко препоръки, които да ви помогнат в бизнеса? Няколко заглавия, които неизменно присъстват в списъците на изпълнителните директори: Стив Джобс от Уолтър Исаксън, Преодоляване на петте основни слабости при работата в екип от Патрик Ленсиони, Едноминутен мениджър от Кен Бланчард и Спенсър Джонсън и Към себе си от Марк Аврелий.

* когнитивен – познавателен, свързано е със свойствата на ума да приема и обработва информация

Източник: https://www.inc.com/christina-desmarais/why-a-daily-habit-of-reading-books-should-be-your-priority-according-to-science.html

Стоплете душата си! Вижте и ПОРЪЧАЙТЕ някои от нашите супер изгодни промоции!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Как да развиете творческите способности на детето сиКак да развиете творческите способности на детето си

Как да развиете творческите и интелектуални способности на детето си Според научни изследвания въображението помага на децата да се справят с физическата болка, а творчеството укрепва детската самоувереност, развива социалните