http://agate-bg.com/
Козметика Философия на гримирането

Философия на гримирането

Философия на гримирането

Пред вас е огледалото! Само един човек в целия свят изглежда като вас и това сте вие. Увереността и самочувствието са прекрасни качества и дори ако невинаги ги откривате у себе си, можете да ги разгърнете с помощта на грима.

Гримът трябва да подчертава естествената красота на жената и да отразява вътрешната и същност, вместо да бъде само маска на лицето. В продължение на години работих сред професионални гримьори, творци и хора свързани с изкуството. Научавайки ценни съвети и техники от тях,  надявам се с тази книга да ви вдъхновя, да погледнете на гримирането и козметиката в друга светлина.

Основното правило в изкуството на гримирането е експериментирането с цветове и образи, докато не откриете собствения си стил или този на вашия клиент.

 

Винаги съм смятала, че е достатъчно да следваш модните тенденции в гримирането, за да бъдеш привлекателна и стилна. Но сбърках, когато използвах оранжев цвят! Гримирането е изкуство за това как да се чувстваш добре с козметика на лицето. И все пак гримът трябва да отразява не само индивидуалността и настроението ви, но и да подхожда на начина ви на живот и вашия гардероб.

Избрах да работя с „истински“ хора в тази книга, за да илюстрирам как естествената красота може да бъде подчертана. Освен това включих и по-екстравагантни идеи, същността на които е в експериментиране с продукти и инструменти – един лесен начин за разнообразие в гримирането. Ще ми възразите, че има само един начин за нанасяне на спирала, но аз ще ви покажа как да изглеждате различно всеки път!

През 50-те години на XX век хората отчаяно желаеха да се сдобият с гримове. В магазините обаче се предлагаха основно червено червило и очна линия. През 60-те и 70-те години експериментирането отшумя и отстъпи място на едноцветните гримове. Това се промени в следващите две десетилетия, когато основната тенденция беше многообразие от цветовете и стилове – малко повече от необходимото. Докато сега, през новото хилядолетие, можете да избирате между естествен или бляскав грим. Никога досега не е имало толкова голямо разнообразие от оттенъци и нюанси, съставки и текстури! С всяка следваща година козметиката се променя. Представят се продукти, спиращи дъха дори и на най-опитните гримьори. Очакването на тези промени е вълнуващо преживяване за мен, надявам се, че и за вас също!

Няма по-красива жена от тази, която се чувства здрава и щастлива в собствената си кожа!

 

Статтията е от книгата Професионално гримиране с автор Рози Уотсън, която може да ПОРЪЧАТЕ: ТУК

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

книга за Маникюр и Педикюр

Как винаги да имате здрави и хубави ръцеКак винаги да имате здрави и хубави ръце

Как винаги да имате здрави и хубави ръце 🙂 Когато се грижите за вашата красота, обръщайте специално внимание на ръцете си. Ексфолирайте ги редовно, за да премахнете мъртвите клетки от

Как да направите перфектния маникюрКак да направите перфектния маникюр

Маникюр и Педикюр. Търговските тайни на професионалистите или Как да направите перфектния маникюр 🙂 Всеки може да има добре поддържани ръце, като полага за тях основни грижи и посещава редовно професионален маникюрист. В козметичния

8 практични съвета за перфектен маникюр8 практични съвета за перфектен маникюр

8 практични съвета за перфектен маникюр и педикюр ? Идеалният момент да избутате кожичките на ноктите си е след къпане, когато топлата вода е омекотила кожата ви. Направете го с