http://agate-bg.com/
Козметика Философия на гримирането

Философия на гримирането

Философия на гримирането

Пред вас е огледалото! Само един човек в целия свят изглежда като вас и това сте вие. Увереността и самочувствието са прекрасни качества и дори ако невинаги ги откривате у себе си, можете да ги разгърнете с помощта на грима.

Гримът трябва да подчертава естествената красота на жената и да отразява вътрешната и същност, вместо да бъде само маска на лицето. В продължение на години работих сред професионални гримьори, творци и хора свързани с изкуството. Научавайки ценни съвети и техники от тях,  надявам се с тази книга да ви вдъхновя, да погледнете на гримирането и козметиката в друга светлина.

Основното правило в изкуството на гримирането е експериментирането с цветове и образи, докато не откриете собствения си стил или този на вашия клиент.

 

Винаги съм смятала, че е достатъчно да следваш модните тенденции в гримирането, за да бъдеш привлекателна и стилна. Но сбърках, когато използвах оранжев цвят! Гримирането е изкуство за това как да се чувстваш добре с козметика на лицето. И все пак гримът трябва да отразява не само индивидуалността и настроението ви, но и да подхожда на начина ви на живот и вашия гардероб.

Избрах да работя с „истински“ хора в тази книга, за да илюстрирам как естествената красота може да бъде подчертана. Освен това включих и по-екстравагантни идеи, същността на които е в експериментиране с продукти и инструменти – един лесен начин за разнообразие в гримирането. Ще ми възразите, че има само един начин за нанасяне на спирала, но аз ще ви покажа как да изглеждате различно всеки път!

През 50-те години на XX век хората отчаяно желаеха да се сдобият с гримове. В магазините обаче се предлагаха основно червено червило и очна линия. През 60-те и 70-те години експериментирането отшумя и отстъпи място на едноцветните гримове. Това се промени в следващите две десетилетия, когато основната тенденция беше многообразие от цветовете и стилове – малко повече от необходимото. Докато сега, през новото хилядолетие, можете да избирате между естествен или бляскав грим. Никога досега не е имало толкова голямо разнообразие от оттенъци и нюанси, съставки и текстури! С всяка следваща година козметиката се променя. Представят се продукти, спиращи дъха дори и на най-опитните гримьори. Очакването на тези промени е вълнуващо преживяване за мен, надявам се, че и за вас също!

Няма по-красива жена от тази, която се чувства здрава и щастлива в собствената си кожа!

 

Статтията е от книгата Професионално гримиране с автор Рози Уотсън, която може да ПОРЪЧАТЕ: ТУК

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Защо енциклопедията МАНИКЮР & ПЕДИКЮР е уникална?Защо енциклопедията МАНИКЮР & ПЕДИКЮР е уникална?

Защо енциклопедията  МАНИКЮР и ПЕДИКЮР е уникална? … защото енциклопедията МАНИКЮР и ПЕДИКЮР – търговските тайни на професиналистите (автор  Лий Тосели) благодарение на подробното описание – стъпка по стъпка, и множеството качествени цветни илюстрации,

Фризьорство

Как да усъвършенствате фризьорските си уменияКак да усъвършенствате фризьорските си умения

Как да усъвършенствате фризьорските си умения 1. Не пресушавайте! Това е първото условие за да подобрите фризьорските си умения. Когато сушите косата със сешоар, тя трябва да бъде почти , но не