http://agate-bg.com/
Козметика Как правилно да се грижите за ноктите си?

Как правилно да се грижите за ноктите си?

книга за Маникюр и Педикюр
Как правилно да се грижите за ноктите си? 🙂
Грижите за ноктите са също толкова важни, така както полагате достатъчно и разнообразни грижи за целия си организъм. Ето така вашите нокти ще бъдат винаги силни, здрави и красиви!

маникюр и педикюр

Решаване на проблеми

Ноктите надеждно предпазват пръстите на ръцете и краката, както и деликатните нервни окончания вътре в тях. Но ударите и травмите могат да увредят нокътното легло. На състоянието на естествените нокти оказват влияние и липсата на определени витамини и минерали, а също и хормоналните и биохимичните промени в организма.

Заболявания на ноктите и кожни проблеми

Причините за тяхната поява могат да бъдат разнообразни. Ако състоянието на ноктите ви не се подобрява, задължително се консултирайте с дерматолог. Кожата на пръстите, китките и ръцете е предразположена към различни проблеми – от алергии до брадавици. Правилните грижи ще предотвратят разпространението им и съпътстващия дискомфорт.

Здрави ръце
Когато се грижите за вашата красота, обръщайте специално внимание на ръцете си. Ексфолирайте ги редовно, за да премахнете мъртвите клетки от кожата, и нанасяйте крем за ръце. Използвайте специален крем със слънцезащитни съставки, когато сте навън.

 

© Слагайте крем за ръце след всяко миене. На мивката в кухнята и банята дръжте тубички с крем за ръце.

© Винаги слагайте гумени ръкавици при чистене и миене на чинии. Подплатените с памук гумени ръкавици са най-добри за абсорбиране на излишната влага.

© Ексфолирайте долната част на ръцете си, когато използвате скраб или ексфолиант върху тялото или лицето си.

© Масажирайте ръцете си с крем винаги, когато имате няколко свободни минути. Използвайте показалеца и палеца на другата ръка, като правите малки кръгови движения.

© Упражненията за пръстите ще предотвратят появата на синдром на професионалното претоварване.

© Използвайте крем за ръце с пълен спектър UV филтри за защита от слънцето и срещу появата на старчески петна.

 

из книгата: МАНИКЮР & ПЕДИКЮР. Търговските тайни на професионалистите. 2016 г.

автор: Лий Тосели

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Как да гримираме тийнейнджърКак да гримираме тийнейнджър

Как да гримираме тийнейнджър Най-хубавото при младежкия грим е, че можете да комбинирате продукти с различна консистенция, цвят и ефекти и да реализирате всички идеи, които възникват във въображението ви!

книга – Маникюр и Педикюр.

Как да направите декоративен акрилен маникюрКак да направите декоративен акрилен маникюр

Декоративен акрилен маникюр Декоративни/ят акрилен маникюр завладя въображението на модния свят с невероятното си разнообразие и динамизъм. Изобилието от цветните акрилни прахове дава възможност за безкраен брой съчетания на цветовете. Този вид маникюр е