http://agate-bg.com/
Козметика Заболявания и проблеми на ноктите

Заболявания и проблеми на ноктите

АНОНИХИЯ

Този термин означава липса на нокти – това на практика е много рядка генетична малформация.

СИН НОКЪТ

Получава се вследствие от удар или трамва, при която съсирената кръв се събира под нокътя. Понякога нокътната плочка трябва да бъде проби­та, за да се освободи напрежението, но процеду­рата се изпълнява от професионално лице.

ЛИНИИ НА BEAU

Тези хоризонтални линии или вдлъбна­тини по цялата ширина на нокътната плочка се появяват след или по време на някакво заболяване.

ЕФЕКТ ЯЙЧЕНА ЧЕРУПКА

Тънки нокти с извито, побеляло връхче, често огъващо се в средата. Не правете ваничка за нокти при маникюра, защото нокътната плочка абсорбира вода ипроменя формата. След изсъхването нокътят се изправя, в резултат на което лакът се обелва.

ЧУПЛИВИ НОКТИ

Това състояние на ноктите се дължи на ниско съдържание на вода, което се отразява на еластичността на нокътя. Използването на специ­ални лакове и масла предотвратява загубата на влага и стимулира гъвкавостта на нокътя. (виж сн. 1)

БРАЗДИ

Хоризонтални, вертикални или вълнообразни бразди по нокътната плочка. Вертикалните ивици са нормално състояние, дължащо се на възрастта, докато напречните са следствие на заболяване, травма или лошо оросяване. (виж сн. 2)

Тази статия е малка част от книгата Маникюр & Педикюр. Всички останали заболявания и проблеми на ноктите със съответните снимки, може да научиш от оригиналната и без аналог 🔝 книга Маникюр & Педикюр – поръчай ТУК.

Related Post

Как да направите перфектния маникюрКак да направите перфектния маникюр

Маникюр и Педикюр. Търговските тайни на професионалистите или Как да направите перфектния маникюр 🙂 Всеки може да има добре поддържани ръце, като полага за тях основни грижи и посещава редовно професионален маникюрист. В козметичния

Защо енциклопедията МАНИКЮР & ПЕДИКЮР е уникална?Защо енциклопедията МАНИКЮР & ПЕДИКЮР е уникална?

Защо енциклопедията  МАНИКЮР и ПЕДИКЮР е уникална? … защото енциклопедията МАНИКЮР и ПЕДИКЮР – търговските тайни на професиналистите (автор  Лий Тосели) благодарение на подробното описание – стъпка по стъпка, и множеството качествени цветни илюстрации,