http://agate-bg.com/
Козметика Видове професионален маникюр

Видове професионален маникюр

Класически маникюр – традиционен вариант на маникюра, включващ специални лосиони, лек масаж на ръцете, обработка на кутикулите и нанасяне на лака по твой избор.

Френски маникюр – класически вариант на маникюра, за койото се използват три вида лак – прозрачен, нежно розов и бял. Отначало се покрива нокътя с прозрачен лак, след това с бял лак – само изпъкналата част на нокътя, и накрая отново се покрива целия нокът със слой бледорозов лак. Други възможности за френски маникюр включват боядисване с бял козметичен молив не само изпъкналата част на нокътя, но и дупките, или използване на специални цели облицовки с желаната форма за постигане на същия ефект.

Европейски маникюр – това е необработен маникюр, който прозихожда от Европа. Счита се за най-безопасен, тъй като премахването на кутикулата, се извършва без използване на ножици. На кутикулата се нанася специален препарат, в състава на който се съдържат плодови киселини. След няколко минути умъртвените клетки кожа се отстраняват с помощта на пръчка от портокалово дърво. За съжаление, този начин не е подходящ за всички – не можете да премахнете силно втвърдената кожа.

Горещ маникюр – препоръчва се като лечебна процедура след класически маникюр. Оставете пръстите си в загрятия лосион за 5-7 минути.

Маникюр с ароматерапия – включва вани с етерични масла и водорасли и класически маникюр. SPA маникюр – стягаща процедура за ръце, която включва масаж със соли от Мъртво море и етерични масла, както и класически маникюр.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

маникюр и педикюр

Как да направим идеалния френски маникюрКак да направим идеалния френски маникюр

Как да направим идеалния френски маникюр? 🙂 Френският маникюр е един от най-популярните методи за лакиране на нокти, който подчертава естествената красота на ноктите – това е стандартна процедура в много салони по

Как да гримираме тийнейнджърКак да гримираме тийнейнджър

Как да гримираме тийнейнджър Най-хубавото при младежкия грим е, че можете да комбинирате продукти с различна консистенция, цвят и ефекти и да реализирате всички идеи, които възникват във въображението ви!

книга – Маникюр и Педикюр.

Как да направим детски маникюрКак да направим детски маникюр

Как да направим детски маникюр По принцип детските нокти не се нуждаят от професионална грижа. Често обаче родителите са принудени да прибягват до тази процедура заради гризането на нокти. Онихофагия