http://agate-bg.com/
Децата и книгите Как да изберете детска книжка за подарък

Как да изберете детска книжка за подарък

детски книжки ИК АХАТ

Как да изберете детска книжка за подарък?

7 изпитани съвета за избор на любими детски книжки

Книгата е най-добрият подарък – гласи народната мъдрост.

Разбира се, това вече не винаги е така. Но, че на подарената от вас хубава детска книжка, детето мнооого ще се зарадва 🙂 – това е неоспорим факт!

От това ще зависи отношението на детето към книгите през целия му живот!

За целта Ви препоръчваме книжката, която ще изберете, по възможност да бъде:

1. С твърди корици и плътни страници  – Внимавайте! Предстои ви да общувате с неподозиращо любознателен читател. Той непременно ще поиска да си изясни, може ли да разкъса това пъстро нещо – книжката, и каква е тя на вкус :).

2. С по-голям формат, например А4  – илюстрациите и шрифтът на текста не трябва да бъдат твърде малки. На детето няма да му бъде удобно да хваща такъв полиграфически шедьовър 🙂 .

3. Лека, за да може малкото дете само да я държи в ръцете си  – следователно е добре да се избере книжка с по-кратки приказки или стихотворения.childrens-read

4. На качествена хартия– плътна, бяла или леко бежова, но в никакъв случай вестникарска и дори гланцова – светлината под определен ъгъл е вредна за очите на малкото дете. Страниците на хубавата детска книга не трябва да имат остри ъгли и краища.

5. С много и качествени илюстрации – те са много по-важни от текста за малкия читател. Небрежно изпълнени, зловещи или лошо отпечатаните илюстрации ще създадат у детето невярна представа за съдържанието на книжката. Поставете се на мястото на детето: Харесват ли ви илюстрациите в книгата? Симпатични ли са?  Не предизвикват ли страх и недоумение? Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да направите правилния избор!

6. Отличен подарък в днешно време за по-малките деца са книжка-ирачка, музикална или панорамна книжка, книжка-дрънкалка или гумена книжка – с нея детето дори може да се къпе във ваната.

7. Не си струва да се купуват много скъпи книжки, защото малките деца още не могат да осъзнаят ценността на такъв подарък.

Не се колебайте – дори в днешно време, в света на технологичните изкушения, един от най-прекрасните подаръци си остава печатната книга!

Още повече, че с течение на времето печатната книга става все по-популярна – не се поврежда в неподходящия момент, много е по-приятно, вдъхновяващо и истинско, самостоятелно да прелиствате страниците, отколкото при електронните варианти.

Вижте и ПОРЪЧАЙТЕ  нашите вълшебни книжки:  ТУК

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Защо е необходимо да четем ежедневноЗащо е необходимо да четем ежедневно

Защо ежедневното четене на книги е най-ценният и най-обогатяващият ви личен приоритет Консумацията на думи е изключително полезна за хората. 26 процента от възрастните хора в САЩ не са прочели

Книга за фокуси

Как да станете истински фокусникКак да станете истински фокусник

Как да станете истински фокусник? Колко фокуса могат да се научат? Опитайте се да познаете. Сто? Хиляда? Може би десетки хиляди? Отговорът е учудващ – само 9 !? Чакайте малко – ще

АРТ Работилница с детските книжки на ИК АХАТАРТ Работилница с детските книжки на ИК АХАТ

АРТ Работилница с детските книжки на ИК АХАТ На 27 юни 2017 г. в лятната занималня на Столичната библиотека гостуваха ИК АХАТ и дечица от детската школа ДЕКСТЪР. В АРТ